Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις αδιάκοπες ρωσικές επιθέσεις

Ουκρανία: Αμετάβλητες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Ζελένσκι τις ισορροπίες στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου, παρά το κύμα ρωσικών επιθέσεων

Οι ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις αδιάκοπες επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά την μεγάλη πίεση που δέχονται οι δυνάμεις μας, η πρώτη γραμμή δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή», ανέφερε.

Ο ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί «τεράστιες απώλειες» κατά τις επιθέσεις που εξαπολύουν στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις εδώ και μήνες.

Ενδεχόμενη κατάληψη της Μπαχμούτ θα άνοιγε στις δυνάμεις της Μόσχας τον δρόμο προς το Κραματόρσκ, μεγάλο βιομηχανικό κέντρο στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος