Ζελένσκι: Χαρακτηρίζει «αηδιαστική» τη συμπεριφορά του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ

Array

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «αηδιαστική» τη συμπεριφορά του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος διατηρεί δεσμούς φιλίας με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Σρέντερ, υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί σταδιακά κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Είναι απλώς αηδιαστικό όταν πρώην ηγέτες μεγάλων κρατών με ευρωπαϊκές αξίες εργάζονται για τη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με αυτές τις αξίες», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει τον Σρέντερ «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής» και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία ειρήνευσης με τη Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος