Ζαχάροβα: Η Αμερική δεν έχει πρόσβαση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Οι ΗΠΑ δεν είναι περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ. Ζαχάροβα

ΜΟΣΧΑ – Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αν και «ίσως κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το RIA Novosti.

«Μέχρι τώρα είναι απλά αδύνατο να μιλήσουμε για τη στρατηγική, γιατί ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αποκάλυψε το νόημα αυτών των πρωτοβουλιών. Πώς να το σχολιάζω αυτό; Κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους και πιστεύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου τους έχει ήδη δώσει μια τέτοια ευκαιρία. Όμως, σύμφωνα με την άποψή μας, δεν πάνε ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα», είπε η Ζαχάροβα στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το κοινό για αυτό το σχέδιο.

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τη λεγόμενη βοήθεια για εκείνες τις περιοχές του κόσμου στις οποίες δεν εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο – ούτε ιστορικά ούτε πραγματικά -», είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει μια στρατηγική για τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Ιούνιο.

Κατά τη σύνταξη του εγγράφου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν από το γεγονός ότι οι τρεις χώρες της Μαύρης Θάλασσας είναι μέλη του ΝΑΤΟ και ότι η Ουκρανία είναι μια φιλική χώρα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Sputnik.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος