Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: Συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ – Η απάντηση της Αθήνας

Επίθεση εξαπέλυσε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχαρόβα για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στις 16-17 Μαΐου.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια, ισοδυναμεί (σύμφωνα με μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών από τον κ. Μητσοτάκη) με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.

Αυτή είναι «ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, κληθείσες να σχολιάσουν τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισαν ότι δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

Πηγή: Tass

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος