Ύστατη αντεπίθεση Ερντογάν – Νίκη Κιλιτσντάρογλου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Με αιχμές κατά της Δύσης και ανάδειξη των επιτευγμάτων της διακυβέρνησής του, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί, την ύστατη στιγμή, να ανατρέψει το εις βάρος του προεκλογικό κλίμα. Οι δημοσκοπήσεις όμως εξακολουθούν να δείχνουν νίκη του Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εστιάζει στους νέους, διαμηνύοντας πως η αλλαγή της Τουρκίας είναι στα χέρια τους.

Βλέποντας ως μόνη σωτηρία τα θρησκευτικά και εθνικιστικά αισθήματα των ψηφοφόρων του ο Ερντογάν συνεχίζει να εστιάζει στα επιτεύγματα της 22χρονης κυριαρχίας του.

Σε άλλο ένα προεκλογικό σποτ προβάλλει την Αγία Σοφία, ενώ οι στοίχοι στα αγγλικά καλούν τον υπόλοιπο κόσμο να εκτιμήσει και να σεβαστεί την χώρα του.

Το σποτ αναφέρει: «Κοιτάξτε ποιοι είμαστε, είμαστε οι ονειροπόλοι, το κάνουμε πραγματικότητα γιατί μπορούμε να το οραματιστούμε. Σε αυτούς που έχουν το πάθος, δείξτε σεβασμό».

Παράλληλα κατηγορεί τη Δύση ότι ενοχλείται από την ανεξαρτησία της Τουρκίας, ενώ ο υπουργός του Σοϊλού κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από όλα τα πραξικοπήματα στην χώρα του τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι δημοσκοπήσεις όμως εξακολουθούν να δείχνουν νίκη του αντιπάλου του και ο πρόεδρος δεν κρύβει την οργή του.

Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν: «Δυστυχώς, (οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης) απαντούν στις απειλητικές δηλώσεις μελών του HDP και μελών του PKK και παίρνουν μικρόφωνα στα χέρια τους κάνοντας ένα σημάδι καρδιάς. Παίρνοντας τις υποσχέσεις του κ. Κεμάλ, έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν τα όπλα και να ετοιμάζουν τις μολότοφ».

Οι εμπρηστικές του δηλώσεις σοκάρουν την αντιπολίτευση που κάνουν λόγο για υποκίνηση βίας και μίσους ενώ στο στόχαστρο παραμένουν και τα μέλη της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει: «Όλοι είναι υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Εμείς πιστεύουμε στην ιερότητα της οικογένειας».

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του υποψήφιος πρόεδρος υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εστιάζει στους νέους και επισημαίνει: «Πέντε εκατομμύρια 300 χιλιάδες νέοι ψηφίζουν για πρώτη φορά. 5.300.000. Η αλλαγή της Τουρκίας είναι στα χέρια σας. H ειρήνη και η ηρεμία της Τουρκίας είναι στα χέρια σας. Ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας είναι στα χέρια σας».

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποστήριξη για τον προεδρικό υποψήφιο Μουχαρέμ Ιντζέ παρουσίασε κατακόρυφη πτώση τον Απρίλιο, με τον Κιλιτσντάρογλου να ωφελείται κατά 2,2 μονάδες.

Επιμέλεια: Κάλη Λέκκα

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος