Υποβρύχιο Titan: Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια (video)

Τα πρώτα συντρίμμια από το μοιραίο υποβρύχιο Titan που πήρε μαζί του στον θάνατο πέντε άτομα έφτασαν στην στεριά. Τα συντρίμμια περισυνελέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic.

Μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Οι πρώτες φωτογραφίες

Η ανακάλυψη αυτή πραγματοποιείται 10 ημέρες μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan, ενώ βρισκόταν σε κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Βίντεο από την ανέλκυση των συντριμμιών:

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan έχασαν την ζωή τους περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση τους από μία καταστροφική «ενδόρρηξη».

Η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της υποθαλάσσιας έκρηξης που κατέστρεψε το υποβρύχιο.

Υποβρύχιο Titan: Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια (video)

Οι φόβοι για την ασφάλεια είχαν εκφραστεί επανειλημμένα από ειδικούς που είπαν ότι το σκάφος δεν ήταν κατάλληλο για τα τεράστια βάθη στα οποία ταξίδευε. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι δημιούργησε ένα θαλάσσιο συμβούλιο έρευνας (MBI), το υψηλότερο επίπεδο έρευνας.

Όσα ξέρουμε για το Titan

To Titan είναι ένα υποβρύχιο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων που μπορεί να καταδύεται σε βάθη έως 4 χιλιόμετρα και ταξιδεύει με ταχύτητα τριών κόμβων την ώρα, περίπου 5,5 χλμ/ώρα

Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και ανθρακονήματα και έχει μήκος 6,7 μέτρα και βάρος 10 τόνους (όσο περίπου έξι αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους). Επιπλέον διαθέτει κάμερα Sub C Imaging 4k Rayfinσόναρ 2D της Teledyneεξωτερικό φωτισμό 40.000 lumens και σαρωτή λέιζερ 2G Robotics, ενώ χρησιμοποιεί τη δορυφορική τεχνολογία Starlink του Έλον Μασκ για την επικοινωνία του

Εκτός από τουριστικές αποστολές στον Τιτανικό, χρησιμοποιείται για έρευνες, υποβρύχιες επιθεωρήσεις, συλλογή στοιχείων, κινηματογραφικές και δημοσιογραφικές παραγωγές, δοκιμές εξοπλισμού και λογισμικού σε βαθέα ύδατα. 

Διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της κάψουλας του σκάφους σε real time, καθώς και αισθητήρες που αναλύουν τις συνέπειες της αλλαγής πίεσης στο σκάφος καθώς καταδύεται, προκειμένου να αξιολογείται διαρκώς η αρτιότητα της κατασκευής. 

«Αυτό το σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του σκάφους παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για τον χειριστή, ώστε σε περίπτωση κινδύνου να ανακόψει την κατάδυση και να επιστρέψει με ασφάλεια στην επιφάνεια» σημειώνει η εταιρεία.

Με πληροφορίες από Dailymail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος