Υπογραφή 7 συμφωνιών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας 

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκλήρωσε την  επίσκεψή του στα Τίρανα με την ομιλία του αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο αλβανικό κοινοβούλιο και την υπογραφή επτά συμφωνιών, εμπορικού, εκπαιδευτικού αλλά και στρατιωτικού περιεχομένου. 

Τον Ερντογάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ρίνας ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, και αμέσως μετά παρέστη στην πόλη Λιάτσι, βορειοδυτικά των Τιράνων, σε τελετή παράδοσης 520 διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου του 2020. 

Προς τιμή του Τούρκου προέδρου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης Λιάτσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέδειξε στην ομιλία του τον πρωταγωνιστικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Τουρκίας στο πλευρό του αλβανικού λαού, ενώ ο Ράμα δήλωσε «περήφανος που έχει φίλο τον Ερντογάν».

 Η Τουρκία προμηθεύει την Αλβανία με drones  

Η Τουρκία θα προμηθεύσει την Αλβανία με drones και η αλβανική κυβέρνηση θα πληρώσει 8 εκατομμύρια ευρώ. Τα drones αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του εδάφους στην Αλβανία από την αστυνομία και για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας στο σύνολό της. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε αυτά τα drones θα είναι διαθέσιμα στην αλβανική αστυνομία.

Στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το 2021, η αλβανική κυβέρνηση θεώρησε ως προτεραιότητα αυτό το έργο, το οποίο θα κοστίσει 8 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα drones κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία «Baykar Technologies».

Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία, συμφωνίες για την προμήθεια υπερσύχρονων drones έχει υπογράψει και με χώρες όπως η Πολωνία,  Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, Λετονία και το Πακιστάν.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος