Υπαινιγμοί Τ. Μπάιντεν για Έ. Μασκ: Οι διασυνδέσεις του με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν

Array

Υπαινιγμούς για τις δραστηριότητες του νέου ιδιοκτήτη του Twitter άφησε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο Τζο Μπάιντεν. Ερωτηθείς εάν ο Έλον Μασκ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «οι σχέσεις του δισεκατομμυριούχου με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν».

Εν μέσω της ικανοποίησής του για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και έχοντας στο μυαλό του την προτροπή του Έλον Μασκ στους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους ο Τζο Μπάιντεν αφήνει υπαινιγμούς για τις δραστηριότητες του νέου ιδιοκτήτη του twitter.

«Νομίζω ότι η συνεργασία ή/και οι τεχνικές σχέσεις του Έλον Μασκ με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό που ανησυχεί τον Αμερικανό πρόεδρο είναι πως βασικός επενδυτής στην εξαγορά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα δύο αμερικάνοι γερουσιαστές ζήτησαν να γίνει ενδελεχής έλεγχος της συμφωνίας, ενώ τονίζεται πως το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμών.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως ως διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο Μασκ έχει σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και δυσαρέσκεια η απόφασή του να μην παρέχει πλέον δωρεάν στην Ουκρανία το σύστημα δορυφορικού Διαδικτύου Starlink.

Με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η εξ αποστάσεως εργασία λαμβάνει τέλος και πλέον όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Mετά την δραστική μείωση προσωπικού, ο Μασκ προειδοποιεί ότι έρχονται δύσκολοι καιροί.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος