Youth4Climate στο Μιλάνο – Σφοδρή επίθεση της Greta Thunberg: Ακούμε μόνο “μπλα, μπλα, μπλα” από τους ηγέτες μας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η γνωστή ακτιβίστρια Greta Thunberg μίλησε σήμερα το πρωί στο Youth4Climate στο Μιλάνο. Όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ, τα λόγια της ήταν αρκετά απαισιόδοξα σχετικά με την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και τις αναμενόμενες προσδοκίες από το Συνέδριο. 

Αναφερόμενη στις έως τώρα δηλώσεις των πολιτικών, η Thunberg είπε χαρακτηριστικά και με ειρωνικό τόνο “ξαναχτίστε καλύτερα. Μπλα μπλα μπλα. Πράσινη οικονομία. Μπλα μπλα μπλα. Μηδέν εκπομπές (άνθρακα) έως το 2050. Μπλα, μπλα, μπλα” και τόνισε πως “αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας. Λέξεις που ακούγονται υπέροχες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει σε δράση. Οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες μας πνίγονται στις κενές τους υποσχέσεις”.

Η γνωστή Greta επίσης πρόσθεσε πως “φυσικά και χρειαζόμαστε εποικοδομητικό διάλογο (…) αλλά είχαν 30 χρόνια (στη διάθεσή τους) μπλα, μπλα, μπλα …και πού μας οδήγησε αυτό; Μπορούμε ακόμα να το αντιστρέψουμε – είναι απολύτως δυνατό. Θα χρειαστούν άμεσες, δραστικές ετήσιες μειώσεις των εκπομπών. Αλλά όχι αν τα πράγματα εξελίσσονται όπως σήμερα. Η σκόπιμη έλλειψη δράσης των ηγετών μας είναι προδοσία προς όλες τις σημερινές και μελλοντικές γενιές”.

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια συνέχισε την σφοδρή ομιλία της κατά του πολιτικού συστήματος, λέγοντας μάλιστα πως οι πολιτικοί “καλούν ‘εκλεκτά’ νεαρά άτομα σε τέτοιες συναντήσεις για να προσποιηθούν ότι μας ακούν. Αλλά σαφώς και δεν μας ακούν. Οι εκπομπές εξακολουθούν να αυξάνονται. Η επιστήμη δεν λέει ψέματα”.

Επίσης, η Greta Thunberg υπογράμμισε πως “δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε τους ανθρώπους στην εξουσία να αποφασίσουν τι είναι πολιτικά δυνατό. Δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε τους ανθρώπους στην εξουσία να αποφασίσουν τι είναι η ελπίδα. Η ελπίδα δεν είναι παθητική. Η ελπίδα δεν είναι μπλα, μπλα, μπλα. Η ελπίδα λέει την αλήθεια. Η ελπίδα αναλαμβάνει δράση. Και η ελπίδα πηγάζει πάντα από τους ανθρώπους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος