Μιλάνο: Συνεδριακό πενθήμερο με Youth4Climate και Pre-Cop26

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Μιλάνο, από σήμερα και για το επόμενο πενθήμερο, θα είναι η πρωτεύουσα του περιβάλλοντος και του κλίματος, εφόσον θα φιλοξενήσει τις δύο κορυφαίες Διεθνείς εκδηλώσεις Youth4Climate και Pre-Cop26, με έδρα το Συνεδριακό Κέντρο Mico του Εκθεσιακού Κέντρου Fiera di Milano. 

Το Youth4Climate, το Συνέδριο νεολαίας για το κλίμα, θα διεξαχθεί από την Τρίτη 28 έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Η Ιταλική Κυβέρνηση διοχέτευσε πολύ ενέργεια στη διοργάνωση αυτής της νέας εκδήλωσης, αφού παράλληλα διοργανώνει το Cop26, την ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη, μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία για το 2021. 

Όπως προτείνει και το όνομα, στο Youth4Climate θα παρευρεθούν τετρακόσιοι νέοι από όλο τον κόσμο – δύο από κάθε χώρα – με σκοπό την συζήτηση της κλιματικής κρίσης και τρόπους αντιμετώπισής της. 

Πολλά τα ηχηρά ονόματα που θα παρευρεθούν στο Youth4Climate. Σήμερα το πρωί μίλησε η γνωστή ακτιβίστρια Greta Thunberg, ενώ αναμένονται παρεμβάσεις από τον Ιταλό Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης κ. Roberto Cingolani, και Παιδείας κ. Patrizio Bianchi. 

Αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται η παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Luigi Di Maio. Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα παρευρεθούν στο Milano ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella και ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Mario Draghi, ενώ θα παρέμβουν διαδικτυακά ο Βρετανός Πρωθυπουργός, κ. Boris Johnson, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Antonio Guterres. Σημειωτέον την ίδια μέρα οι νέοι που έλαβαν μέρος στο Youth4Climate θα παρουσιάσουν το τελικό τους κείμενο με προτάσεις για το κλίμα, στα πλαίσια των εγκαινίων του Pre-Cop26.

Το Youth4Climate θα κλείσει την αυλαία το βράδυ της Πέμπτης με τη συναυλία Music4Climate, η οποία θα παρουσιάσει ηχηρά ονόματα της Ιταλικής μουσικής σκηνής, από την Nina Zilli ως και τον Daniele Silvestri. 

Στην συνέχεια, οι εργασίες του Pre-Cop26 θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί περιβάλλοντος περίπου πενήντα κρατών αλλά και εκπρόσωποι του ΟΗΕ και των σχετικών περιβαλλοντικών οργανισμών του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος