Ξεσπά στην πρώτη του συνέντευξη ο Άλεκ Μπάλντουιν: Βλέπω εφιάλτες αλλά δεν νιώθω ενοχές

Συγκλόνισε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Γιώργο Στεφανόπουλο του ABC ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι αισθάνεται απίστευτη θλίψη και λύπη για τον θάνατο της Χάτσινς αλλά όχι ενοχές. «Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη, και δεν μπορώ να πω ποιος είναι, αλλά δεν είμαι εγώ. Ειλικρινά αν ένιωθα ότι ήμουν υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει» δήλωσε.

Ο Μπάλντουιν είπε ότι πρέπει επειγόντως να γίνει γνωστό ποιος έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που υποτίθεται ότι ήταν άδειο, αλλά τελικά σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

«Δεν πάτησα τη σκανδάλη. Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν. Ποτέ» είπε και τόνισε ότι η ίδια η Χάτσινς του ζήτησε να στρέψει το όπλο στο πλάι της κάμερας και προς τη μασχάλη της και με την οδηγία της όπλισε τελικά.

Όταν ο παρουσιαστής είπε στον Μπάλντουιν ότι πολλοί λένε ότι δεν πρέπει ποτέ να στρέφεις το όπλο απευθείας σε κάποιον στο σετ, απάντησε, «εκτός αν το άτομο αυτό είναι ο κινηματογραφιστής που σε κατευθύνει πού να στρέψει το όπλο για τη σωστή γωνία λήψης».

Ο Μπάλντουιν είπε ότι πέρασαν 45 λεπτά με μία ώρα πριν συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο. Σκέφτηκε αρχικά ότι η Χάτσινς μπορεί να είχε πληγωθεί από βόλι που προήλθε σε κοντινή απόσταση ή να υπέστη καρδιακή προσβολή. «Η ιδέα ότι κάποιος έβαλε μια σφαίρα στο όπλο δεν ήταν καν στο μυαλό μου» τόνισε.

Ο ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα ότι ανέφερε ότι η Χαλίνα ήταν «κάποια που την αγαπούσαν όλοι και τη θαύμαζαν όσοι δούλευαν μαζί της».

Ο Μπάλντουιν είπε ότι παραχώρησε τη συνέντευξη για να αντιμετωπίσει τις λανθασμένες αντιλήψεις του κόσμου σχετικά με τον πυροβολισμό και για να καταστήσει σαφές ότι θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να ήταν αλλιώς τα πράγματα. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν θα φανώ ως θύμα επειδή έχουμε δύο θύματα εδώ» σημείωσε.

Έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με την υπεύθυνη της ταινίας για τα όπλα για μια εκπαίδευση πριν από το γύρισμα και εκείνη φάνηκε ικανή και υπεύθυνη. «Υπέθεσα επειδή ήταν εκεί και την προσέλαβαν επειδή ήταν έτοιμη για τη δουλειά».

Ο Μπάλντουιν είπε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι τα μέλη του καστ ήταν δυσαρεστημένα με τις συνθήκες ασφαλείας στο πλατό, αν και κάποιοι παραιτήθηκαν για το θέμα. «Ποτέ δεν άκουσα ούτε μια λέξη για αυτό, καμία», είπε. Εκτίμησε δε ότι δεν θα κατηγορηθεί ποινικά για τον πυροβολισμό. «Έχω μιλήσει με τις Αρχές πολλές φορές. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι το περιστατικό του δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. «Βλέπω εφιάλτες. Ξυπνάω συνέχεια. Αυτές οι εικόνες έρχονται συνέχεια στο μυαλό μου και με κρατούν ξύπνιο το βράδυ. Δεν έχω κοιμηθεί για εβδομάδες και πραγματικά δυσκολεύομαι σωματικά» σημείωσε.

Ερωτηθείς από τον Στεφανόπουλο εάν θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει απάντησε: «Θα μπορούσε». Είπε ότι η επόμενη παραγωγή τον θέλει ακόμα αλλά ο ίδιος αναρωτιέται εάν θα ήθελε πραγματικά να δουλέψει ξανά μετά από αυτό το περιστατικό.

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος