Qatar Gate: Οι τέσσερις Ιταλοί που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς (video)

Συνεχίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν αποκαλύψεις για τον πρώην ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει συλληφθεί στις Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Φέρεται μάλιστα ως εγκέφαλος του κυκλώματος και ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, θεωρείται το δεξί του χέρι. Σύμφωνα με τα πρακτικά στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα La Repubblica, «η έρευνα αφορά τα αδικήματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής δράσης» αν και «ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας», όπως επισημαίνει.

Η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι, οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές φέρεται να έχουν “πλήρη επίγνωση” των δραστηριοτήτων του υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκο, στο σημείο που στις τηλεφωνικές υποκλοπές γίνεται λόγος για “μεταφορά δώρων”. Δώρα τα οποία, για παράδειγμα, φαίνεται να επέτρεψαν στην οικογένεια να κάνουν υπερπολυτελή διακοπές κόστους 100.000 ευρώ. Οι δύο γυναίκες προφυλακίστηκαν χθες στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι, πρώην βοηθός του Παντσέρι και σύντροφος της Ελληνίδας αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Εύας Καϊλή, φαίνεται να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο επίγνωσης και να δρούσε ως αντ αυτού.

Άλλοι δύο Ιταλοί εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς. Ο Λούκα Βισεντίνι, ΓΓ των Διεθνών Συνδικάτων και ο Niccolò Figà-Talamanca, διευθυντή της ΜΚΟ No Peace Without Justice, η οποία ιδρύθηκε το 1993 από την πρώην Ιταλίδα Υπουργό ξωτερικών, Έμα Μπονίνο. Σκοπός της ΜΚΟ, η προστασία και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διεθνούς δικαιοσύνης.

O Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος υπηρέτησε ως σοσιαλιστής στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ 2004 και 2019, είναι 67 ετών και επί του παρόντος τελεί επικεφαλής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τις Βρυξέλλες που ονομάζεται Fight Impunity.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος