Βρυξέλλες: Δεν αλλάζει η Κομισιόν τη νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα παρά τις εκκλήσεις για τις μέλισσες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρουσιάσει νέα νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα για να σώσει τον πληθυσμό των μελισσών στην Ευρώπη, παρά την Πρωτοβουλία Πολιτών.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υπογράψει μια Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών από το 2019, ζητώντας τη σταδιακή κατάργηση των συνθετικών φυτοφαρμάκων έως το 2035, την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και την υποστήριξη των αγροτών στη μετάβαση.

Ο Martin Dermine είναι ο πολίτης που ξεκίνησε την πρωτοβουλία. Εργάζεται για τη ΜΚΟ Pesticide Action Network.

«Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ των μελισσών, της κατάστασης τους και αυτής του περιβάλλοντος, της έκθεσης των πολιτών στα φυτοφάρμακα και επίσης της υγείας των αγροτών», εξήγησε ο Dermine στο Euronews.

“Η Πρωτοβουλία Πολιτών, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σίγουρα θα βοηθήσει τις μέλισσες, γιατί είναι οι πρώτες που πλήττονται από φυτοφάρμακα. Και η μείωση των φυτοφαρμάκων θα είναι επίσης καλύτερη για τους ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές, επίσης για τους πολίτες που καταναλώνουν φυτοφάρμακα στα τρόφιμα που τρώνε και στα τρόφιμα που αγοράζουν.

Ένα στα τρία είδη επικονιαστών βρίσκεται σε παρακμή στην Ευρώπη και το 80% των καλλιεργειών και των άγριων φυτών εξαρτώνται από επικονιαστές ζώων. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους νομοθέτες, καθώς δείχνει σαφή υποστήριξη των πολιτών.

Πηγή: Euronews

Μετάφραση : Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος