«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Ουκρανία. Έχουμε δει αυτή τη βάρβαρη εισβολή του Πούτιν. Αυτό που με ανησυχεί πραγματικά είναι ότι έχουμε δει πολλές ζωές να χάνονται στην Ουκρανία και μπορεί να δούμε ακόμη περισσότερες ζωές να χάνονται σε άλλα μέρη του κόσμου λόγω της έλλειψης σιτηρών και τροφής, η οποία μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από όσες ζωές χάνονται στο πόλεμο», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να στείλει στρατιωτικά πλοία στο λιμάνι της Οδησσού για να συνοδεύσουν πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα στο εξωτερικό, ο κ. Σαπς πρόσθεσε,«δεν μπορώ να μπω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, υπάρχουν πολλά εμπόδια για αυτό, συμπεριλαμβανομένων ναρκοπεδίων κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.
«Είναι σαφές ότι η κατάσταση με τη Ρωσία και τον Πούτιν και η προσέγγισή τους σε αυτό μπορεί να το κάνει πολύ δύσκολο», είπε ο Βρετανός υπουργός.
Πηγή:abcnews.al
Μετάφραση:Σταυρούλα Ευάγγελου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος