Βρετανία: «Βροχή» οι υποψηφιότητες ενώ επιταχύνεται η κούρσα διαδοχής – Στο φως νέο σκάνδαλο για τον Τζόνσον

Array

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ναντίμ Ζαχάουι, και ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, είναι οι τελευταίες «προσθήκες» στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Η υφυπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε επίσης ότι θέτει υποψηφιότητα για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συντηρητικών. “Η ηγεσία μας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αφορά λιγότερο τον ηγέτη και περισσότερο το πλοίο”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η 49χρονη Μόρντοντ.

Ανακοινώνονται συνεχώς υποψηφιότητες για τα ηνία των Τόρις, και η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει περαιτέρω. Εκτός κούρσας βρίσκεται ο Μπεν Ουάλας.

Στο μεταξύ, νέο σκάνδαλο κατάχρησης εξουσίας από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτεται από την εφημερίδα Times. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος ήθελε, όντας δήμαρχος του Λονδίνου, να διορίσει γυναίκα προκειμένου να συνάψει ερωτική σχέση μαζί της.

Σημειώνεται ότι πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον με συνοπτικές διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος