Βρετανία: Το μεσημέρι η ανακοίνωση του νέου προσώπου στην ηγεσία των Τόρις

Σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων οικονομικών προκλήσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινώσει στις 12.30 ώρα Αγγλίας (14:30 ώρα Ελλάδας) το νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσσα Κατζάβελου

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την υπουργό εξωτερικών Λιζ Τρας να διαδέχεται τον Μπόρις Τζόνσον μετά από ένα εξαντλητικό γύρο εσωκομματικών διαδικασιών αντιμετωπίζοντας στην τελική κούρσα τον «τσάρο» της οικονομίας Ρισι Σουνάκ ο οποίος δήλωσε ότι «πιστεύω ότι έχασα και ο ρόλος του είναι να υποστηρίξω την συντηρητική κυβέρνηση».

Βρετανία: Το μεσημέρι η ανακοίνωση του νέου προσώπου στην ηγεσία των Τόρις
Liz Truss, και Rishi Sunak (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Ένας από τους στόχους της Τρας η οποία θεωρεί  τον εαυτό της διάδοχο της Μάργκαρετ Θάτσερ,  είναι να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό με φορολογικές περικοπές παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό όταν αναλάβει επίσημα το αξίωμά της. Την Τρίτη ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να εκφωνήσει μια αποχαιρετιστήρια ομιλία πριν γίνει η παράδοση της εξουσίας.

Ενώ κόντρα στην παράδοσης, ο επόμενος ηγέτης των Τόρις θα ταξιδέψει στο Κάστρο Μπαλμοραλ στη Σκωτία για να διοριστεί από τη Βασίλισσα και όχι στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα η βασίλισσα αντιμετώπιζε προβλήματα κινητικότητας και είναι κατανοητό ότι η αλλαγή που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα έγινε για να αποφευχθεί η ανάγκη για τυχόν ανακατατάξεις την τελευταία στιγμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος