Βρετανία: Συνεχίζεται το μπαράζ των παραιτήσεων από την κυβέρνηση Τρας- Ανήλθαν στις 3

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Την παραίτησή της δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σουέλα Μπρέιβερμαν, την οποία έκανε δεκτή η Λιζ Τρας. Είναι η δεύτερη υπουργός που χάνει από την κυβέρνησή της η Λιζ Τρας, μετά την απομάκρυνση του πρώην υπουργού οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ.

Επίσης, η βρετανίδα συντηρητική βουλευτής Γουέντι Μόρτον, η οποία είναι το μέλος της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας, αλλά και o αναπληρωτής της παραιτήθηκαν, αναφέρουν βρετανικά μέσα.

Η Σουέλα Μπρείβερμαν παραιτήθηκε, στέλνοντας επίσημο έγγραφο από το προσωπικό της μέιλ σε συνάδελφό της στην Βουλή.

Ωστόσο, στην δεύτερη παράγραφο της επιστολής παραίτησής της λέει ότι πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα λάθη μας.

«Έκανα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη, παραιτούμαι», γράφει η πρωην υποουργός Εσωτερικών, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή της στην στάση της πρωθυπουργού, η οποία ζήτησε συγνώμη για το λάθος της στο οικονομικό της πρόγραμμα που κλόνισε την βρετανική οικονομία αλλά δεν παραιτήθηκε.

Η Λίζ Τρας ακύρωσε τελευταία στιγμή μία επίσκεψη σε εργοστάσιο και συνάντηση με δημοσιογράφους μετά την δύσκολη γι’ αυτήν ώρα του π/θ στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο κριτικής με την δήλωσή της ότι με την συμφωνία εμπορίου μεταξύ Βρετανίας και Ινδίας θα αυξηθούν οι μετανάστες από αυτή την χώρα.

Υπουργός Εσωτερικών ανακοινώθηκε ο Γκραντ Σαπς, που ήταν υπουργός μεταφορών στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Γκραντ Σαπς είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον Τζέρεμι Χαντ που καλείται στην κυβέρνηση της Τρας και οι οποίοι υποστήριζαν τον Ρίσι Σουνακ και όχι την πρωθυπουργό στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία των Τόρις.

Αυτό δείχνει ότι η Τρας προσπαθεί να διευρύνει το ευρος των τάσεων του κόμματος στην κυβέρνησή της με σκοπό να σώσει τη θέση της.

Οι επιστολές αμφισβήτησης στο πρόσωπο της (15% της κοινοβουλευτικής ομάδας) φαίνεται πως συμπληρώθηκαν για την απομάκρυνση της, όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι επικαλούμενοι πηγές κοντά στην αρμόδια επιτροπή (1922).

Ωστόσο, για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της επιτροπής που προβλέπει 12 μήνες ασυλίας του πρωθυπουργού και για την αλλαγή χρειάζεται το 70% της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος