Βρετανία: Πρόστιμα 405.000 λιρών σε διαφημιστικές για ενοχλητικές κλήσεις προς ηλικιωμένους

Σε συνολικό ύψος 405.000 λιρών υπολογίζονται τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν πέντε βρετανικές εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούσαν χιλιάδες ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης προϊόντων σε ευάλωτους ηλικιωμένους, σύμφωνα με το BBC.

Ειδικότερα, και βάσει όσων ανέφερε η βρετανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Information Commissioner’s Office, ICO), μερικοί από αυτούς έπασχαν από άνοια. Η Αρχή πλέον συνεχίζει να ερευνά μια σειρά από άλλες εταιρείες.

Η ρυθμιστική αρχή εξήγησε ότι οι εταιρείες στοχεύουν σκόπιμα ηλικιωμένους όταν αγοράζουν λίστες μάρκετινγκ από τρίτες εταιρείες και φορείς. Οι εταιρείες ζητούσαν συγκεκριμένα προσωπικές πληροφορίες για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ιδιοκτήτες σπιτιών και αριθμούς σταθερού τηλεφώνου, σύμφωνα πάντα με την βρετανική Αρχή.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών που διαμαρτυρήθηκαν περιέγραψε την κλήση ως «απειλητική και καταναγκαστική».

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι εν λόγω κλήσεις αφορούσαν στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων ή υπηρεσιών για λευκά είδη και άλλες μεγάλες οικιακές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και ψυγεία.

«Με έχει αρρωστήσει, μου τηλεφωνούν συνέχεια και μου έχουν πάρει χρήματα. Είμαι ηλικιωμένη γυναίκα», ανέφερε στην καταγγελία της μια γυναίκα.

Άλλος που παραπονέθηκε είπε ότι η πεθερά του έλαβε μια κλήση που είχε σκοπό «να πείσει ένα ηλικιωμένο, ευάλωτο άτομο με απώλεια μνήμης σε προχωρημένη ηλικία να κάνει μια περιττή ασφάλεια», υπογραμμίζοντας ακόμα ότι η γυναίκα «δεν είναι σε θέση να τακτοποιεί τις υποθέσεις της».

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος