Βρετανία: Μείωση θανάτων από την Covid-19 στο χαμηλότερο σημείο εξαμήνου

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία την εβδομάδα πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε έξι μήνες, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των καταγεγραμμένων θανάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι άτομα που δεν πεθαίνουν από την ασθένεια αλλά με την ασθένεια, δείχνουν νέα επίσημα στοιχεία Υπηρεσίας Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Τα τελευταία στοιχεία της ONS δείχνουν ότι το 23% των θανάτων από κορονοϊό που έχουν καταγραφεί είναι τώρα άτομα που έχουν πεθάνει “με” τον ιό και όχι από “λοίμωξη”. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ το άτομο που πέθανε έχει βρεθεί θετικό για την Covid, η ασθένεια δεν ήταν η κύρια αιτία του θανάτου του η οποία καταγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Ομοίως, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει υπολογίσει ότι ο αριθμός των ατόμων στο νοσοκομείο με ενεργή μόλυνση από Covid είναι πιθανό να είναι περίπου το ήμισυ του τρέχοντος δημοσιευμένου ημερήσιου αριθμού. Η επίσημη εικόνα της Τρίτης (13 Απριλίου) έδειξε ότι υπήρχαν 2.537 Covid ασθενείς στο νοσοκομείο, με 230 νέες εισαγωγές.

Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να κινηθεί γρηγορότερα με τον χάρτη πορείας χαλάρωσης των μέτρων υπό το φως των νέων δεδομένων.
Ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει στο υπάρχον πρόγραμμα καθώς “προς το παρόν, δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξουμε τον οδικό χάρτη”, όπως είπε.

Αντίθετα προειδοποίησε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε παμπ και καταστήματα, με τη Ντάουνινγκ Στριτ να παρακολουθεί προσεκτικά τις αλλαγές στα δεδομένα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος