Βρετανία και Γαλλία συμφώνησαν για εμβάθυνση της συνεργασίας τους

Array

Τόσο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συμφώνησαν να προχωρήσουν τη συνεργασία των χωρών τους. Οι δύο ηγέτες είχαν το πρώτο τετ-α-τετ τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δύο εβδομάδες αφότου η Τρας ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.

«Υπάρχει η βούληση να προχωρήσουμε, να δείξουμε ότι είμαστε σύμμαχοι και φίλοι σε έναν περίπλοκο κόσμο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση, συμπληρώνοντας ότι οι συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας αφορούσαν μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από τη βρετανική πλευρά υπογραμμίστηκε πως οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. «Καθώς οι λαοί μας αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο χειμώνα, με μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και το κόστος διαβίωσης, η πρωθυπουργός (Τρας) και ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας για τον τερματισμό της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε στον Πούτιν ότι ο οικονομικός εκβιασμός του – μέσω της ενέργειας και των τροφίμων – δεν θα πετύχει», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος