Βρετανία: Ιστορική νίκη στο Χάρτπουλ – Σαρώνουν οι Συντηρητικοί στις πρώτες καταμετρήσεις

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ενισχύει την θέση του ο Μπόρις Τζονσον μετά την ιστορική νίκη του Χάρτπουλ, της έδρας στη νοτιοανατολική Αγγλία που για περισσότερο από 40 χρόνια ανήκε στο Εργατικό Κόμμα. Οι Συντηρητικοί έσπασαν το κόκκινο τείχος στην πρώτη «δοκιμασία» για την αντιπολίτευση υπο την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ όπου σύμφωνα με τον καθηγητή Τόνι Τράβερ το κυβερνών κόμμα ενισχύει τη θέση καθως οι ψηφοφόροι του πρώην UKIP δείχνουν να μετακινούνται στους Τορις.

Το Sky News σχολιάζει ότι πιθανότατα θα μπορούσαν να καταγράφουν ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις για τους Εργατικούς, στις εκλογές της «Σούπερ Πέμπτης» αφού ο Συντηρητικός Τζιλ Μόρτιμερ κέρδισε τις εκλογές του Χάρτπουλ με σχεδόν διπλάσιους ψήφους, κατά 16%, συσσωρεύοντας την πίεση στην αντιπολίτευση, με μια ανώτερη πηγή να παραδέχεται σήμερα ότι οι Εργατικοί «δεν έχουν αλλάξει αρκετά» για να ξεσηκώνουν τους ψηφοφόρους και επέμεινε ότι δεν θα υπάρξουν «δικαιολογίες».

H καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε στις εκλογές του κοινοβουλίου της Σκωτίας, με περισσότερες από τις μισές εκλογικές περιφέρειες να αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα δίνοντας τις πρώτες ενδείξεις για το αν το SNP πρόκειται να κερδίσει τη γενική πλειοψηφία, ώστε η Νικόλα Στέρτζιον θα το θεωρήσει ως εντολή για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, το οποίο κινδυνεύει να διαχωρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύριο για τα αποτελέσματα για τη δημαρχία του Λονδίνου

Το επόμενο εικοσιτετράωρο το Λονδίνο θα «γνωρίζει» ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος του.

Ο Σαντικ Καν των Εργατικών αγωνίζεται για επανεκλογή, με τις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες μέρες της εκστρατείας να υποδηλώνουν ότι έχει σταθερό προβάδισμα έναντι του Σάουν Μπέιλι, του συντηρητικού αντιπάλου του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος