Βρετανία: Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ντόβερ

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε την Κυριακή (31/10) στο Ντόβερ της νότιας Αγγλίας, σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κεντ.

Από τα στοιχεία της έρευνας συμπεραίνεται ότι «αυτή η κατάπτυστη επίθεση» πιθανότατα υποκινήθηκε από «μια μορφή μίσους» αλλά σε αυτό το στάδιο δεν πληροί κατ’ ανάγκη τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική», ανέφερε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Όλι Ράιτ σε μια ανακοίνωσή που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος που πέταξε τις βόμβες στο κέντρο ήταν ο Άντριου Λικ, ένας 66χρονος από το Χάι Γουάικομπ της νότιας Αγγλίας. Λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός σε ένα κοντινό πρατήριο βενζίνης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνεργάτες και «δεν πιστεύεται ότι υπάρχει ευρύτερη απειλή για την κοινότητα του Χάι Γουάικομπ ή για το Ντόβερ», πρόσθεσε η αστυνομία.

Αυτές οι εγκαταστάσεις στο Ντόβερ είναι η «πρώτη στάση» για χιλιάδες ανθρώπους που διαπλέουν τη Μάγχη και στη συνέχεια στέλνονται σε άλλα μέτρα μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματα που υποβάλλουν ώστε να τους δοθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία.

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο παραμένει ένα «καυτό» πολιτικό θέμα. Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν επικρίθηκε δριμύτατα επειδή χαρακτήρισε «εισβολή» την άφιξη αιτούνταν άσυλο στο βρετανικό έδαφος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος