Βρετανία – Κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ντόβερ: Υπεράριθμος ο κόσμος, τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης

Array

Στο φως έρχονται οι δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών έπειτα από την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ντόβερ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Μετά το περιστατικό στο Ντόβερ, περίπου 700 άτομα που διέσχισαν πρόσφατα τη Θάλασσα της Μάγχης με μικρά σκάφη μεταφέρθηκαν στο κοντινό κέντρο υποδοχής μεταναστών Manston.

Το Μάνστον έχει χωρητικότητα 1,600 ανθρώπων και από την Κυριακή φιλοξενεί περίπου 4.000 μετανάστες. Όπως ανακοινώθηκε 650 άτομα θα μετακινηθουν αυτή την εβδομάδα σε ξενοδοχεία αλλά και πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ορισμένοι έχουν περάσει εβδομάδες εκεί, με αναφορές για άθλιες συνθήκες διαβίωσης και άτομα που προσβάλλονται από ζοφερές ασθένειες όπως η διφθερίτιδα και δερματικές ασθένειες (MSRA).

Η Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν δέχεται σκληρή κριτική που δεν διαθέτει περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων και δέχεται πιέσεις σήμερα να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε ότι καθημερινά το κράτος ξοδεύει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχεία και εξετάζει εναλλακτικές μεθόδους, όπως πριμοδότηση ιδιοκτητών για φιλοξενία μεταναστών ακόμη και σκηνές στα πάρκα του Λονδίνου.

Σχεδόν 1.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη με βάρκες μόνο το Σάββατο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που διακινδύνευσαν το ταξίδι στη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία πριν εκπνεύσει το 2022 αναμένεται να φτασει τις 40 χιλιάδες όταν πέρσι ήταν περίπου 28000.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εσωτερικών Μπράβερμαν θα συζητήσουν την κατάσταση εντός της ημέρας ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι η υγεία και η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα στο Manston.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος