Βρετανία: Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές

Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες γενικές εκλογές στη Βρετανία καθώς πολιτικοί συντάκτες του εθνικού τύπου μεταδίδουν ότι ο Ρίσι Σούνακ κάλεσε του υπουργούς να παρευρεθούν στο υπουργικό συμβούλιο στις 4 μ.μ. χωρίς να τους πει τι θα συζητήσουν.

Σήμερα (22/5) είναι η τελευταία μέρα που θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές για τις 27 Ιουνίου. Δεδομένου ότι ο Σούνακ είπε ότι θα γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ο Ιούλιος είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Νο 10 αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών, όταν σήμερα ο Ρίσι Σουνάκ χαιρέτισε την πτώση του πληθωρισμού και δήλωσε ότι υπάρχουν «καλύτερες μέρες» μπροστά μας.

Στο Ουεστμίνστερ κυκλοφορούν από το πρωί εικασίες ότι ο κ. Σουνάκ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη βελτίωση της οικονομικής εικόνας και να προκαλέσει εκλογές.

Πολλοί γνώστες του Νο 10 αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε καθοδήγηση σχετικά με την ιδέα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι ο κ. Σούνακ θα μπορούσε να δρομολογήσει ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κρις Μέισον, πολιτικός συντάκτης του BBC, δήλωσε ότι προσέφερε σε ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης την ευκαιρία να διαψεύσουν την προοπτική πρόωρων εκλογών, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει.

Ο κ. Σουνάκ επανέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί ότι αναμένει οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν «το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους». Οι αρχές Ιουλίου απέχουν πλέον μόλις 40 ημέρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πτώση του πληθωρισμού – από 3,2% τον Μάρτιο σε 2,3% τον Απρίλιο – αντιπροσωπεύει μια «σημαντική στιγμή για την οικονομία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος