Βρετανία: Επανεκκίνηση για την κυβέρνηση Τζόνσον με σειρά νομοσχεδίων για τη μετά Brexit εποχή

Η ομιλία της Βασίλισσας θα αποτελέσει στιγμή επανεκκίνησης για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον την οποία θα χρησιμοποιήσει για να δημοσιοποιήσει σειρά νομοσχεδίων που «εκπληρώνουν την υπόσχεση του για Brexit» με το Εργατικό Κόμμα να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση στερείται ιδεών και δράσης για το κόστος ζωής.

Ουσιαστικά σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, που αντιμετώπισε ζήτημα ηγεσίας μετά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, θα προσπαθήσει να πείσει τους Συντηρητικούς βουλευτές και τη χώρα ότι μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του, με τις επόμενες γενικές εκλογές να αναμένονται εντός δύο ετών.

Το κόστος ζωής φέρεται να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» προτεραιοτήτων του Βρετανού πρωθυπουργού καθώς έχει υποσχεθεί μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με νέους νόμους που «θα τηρήσουν την υπόσχεση του Brexit» ώστε η Βρετανία «να ευδοκιμήσει ως μια σύγχρονη, δυναμική και ανεξάρτητη χώρα (…) αλλάζοντας τους παλιούς κανόνες της ΕΕ που δεν λειτουργούν για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πρόκειται για επτά νομοσχέδια που θα «τερματίσουν τη γραφειοκρατία και τους περιττούς φραγμούς που κληρονόμησε η Βρετανία από την ΕΕ».

Ωστόσο, ορισμένοι φοβούνται ότι η Ομιλία της Βασίλισσας θα υπολείπεται κατά πολύ σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, ιδίως των λογαριασμών ενέργειας.

Ανώτερος βουλευτής των Τόρις δήλωσε: «Δεν έχω πολλούς ψηφοφόρους να μου στέλνουν email σχετικά με τις ευκαιρίες για Brexit, όμως μου στέλνουν email επιχειρήσεις που ανησυχούν μήπως καταρρεύσουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό. Δεν είναι βιώσιμο να μην γίνει κάτι».

Σήμερα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τα πρώτα από τα 38 νέα νομοσχέδια με σκοπό να αποτρέψει αντιδράσεις αλλά και διαδηλώσεις που θα προκαλούσαν σημαντική αναστάτωση στους δρόμους και στα δίκτυα μεταφορών της χώρας.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος