Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ από την έναρξη εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί  στην έναρξη των εργασιών του Βρετανικού  κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια, καθώς εξακολουθεί  να υποφέρει ανά διαστήματα από «κινητικά προβλήματα».

Από τον διάδοχο Πρίγκιπα Κάρολο η εκφώνηση της επίσημης ομιλίαςΟ Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος θα διαβάσει την Ομιλία της Βασίλισσας εκ μέρους της και κατόπιν αιτήματός της, η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό συνταγματικό καθήκον, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.Η κίνηση αυτή θα ερμηνευθεί ως μια σημαντική αλλαγή στις αρμοδιότητες του Πρίγκιπα της Ουαλίας ως διαδόχου του θρόνου.

Όπως σχολιάζεται στον βρετανικό τύπο, στην Βουλή των Λόρδων,  «στην ιστορική τελετή, θα λάβουμε μια γεύση από το μέλλον, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, ακούγοντας τον μελλοντικό βασιλιά να διαβάζει την ομιλία της μονάρχη για πρώτη φορά, παρακολουθούμενος και υποστηριζόμενος από τον Πρίγκιπα  Γουίλιαμ, τον κληρονόμο του».  Δεν είναι εντελώς απροσδόκητο.  Για εβδομάδες υπήρχαν ερωτηματικά  σχετικά με το αν η βασίλισσα θα μπορούσε να το κάνει επειδή αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Είναι μόλις η τρίτη φορά που η βασίλισσα, πλέον 96 ετών, δεν θα παρευρεθεί σε τελετή κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.  Οι άλλες δύο φορές ήταν το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στον Δούκα του Γιορκ και τον κόμη του Γουέσεξ αντίστοιχα. Τότε ο Λόρδος Καγκελάριος είχε εκφωνήσει την ομιλία.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος