Βρετανία: Έληξε η προθεσμία παράδοσης των μηνυμάτων του Μπόρις Τζόνσον στην εξεταστική επιτροπή για τον Covid-19

Έληξε η προθεσμία (6μμ ώρα Ελλάδος) για το Γραφείο του υπουργικού συμβουλίου να παραδώσει στην εξεταστική επιτροπή για τον Covid-19 τα μηνύματα και τα ημερολόγια του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ρίσι Σούνακ είπε από την Μολδοβία όπου βρίσκεται ότι η κυβέρνηση “έδωσε όλες τις πληροφορίες” που ζητούσε η επικεφαλής της έρευνας.

Ο Μπόρις Τζόνσον προηγουμένως παρέδωσε, όπως είπε εκπρόσωπος του, όλα τα μη λογοκριμένα στοιχεία που ζητούσε η επικεφαλής της εξεταστικής Βαρόνη Χάλετ.

Ωστόσο, το πρόβλημα από πλευράς υπουργικού συμβουλίου έγκειται στην ιδιωτικότητα των εμπλεκόμενων στην πρώην κυβέρνηση του Τζόνσον, ανάμεσα τους και ο τωρινός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Εάν παραδοθούν όλα τα στοιχεία, τίθεται επίσης προηγούμενο για ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα μεταξύ των μελών της κυβέρνησης να παραδίδονται στη δημοσιότητα.

Η βαρόνη Χάλετ έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η μη παράδοση του υλικού που ζήτησε η έρευνα θα ήταν ποινικό αδίκημα.

Από τη μεριά του, το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου έχει αμφισβητήσει εάν η έρευνα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει «εντελώς προσωπικά» μηνύματα WhatsApp και φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από δικαστή να εξετάσει εάν οι απαιτήσεις είναι νόμιμες.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος