Βρετανία: Χειροκροτήματα στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ για τη γέννηση καγκουρό που απειλείται με εξαφάνιση

Array

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Τσέστερ στη βορειοδυτική Αγγλία υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ένα νεογέννητο δενδρολαγό – ένα σπάνιο είδος δενδρόβιου καγκουρό – όταν τον είδαν για πρώτη φορά να ξεπροβάλλει από τον μάρσιπο της μητέρας του.

Μικρότερος σε μέγεθος από το αυστραλιανό καγκουρό, ο δενδρολαγός του Goodfellow είναι ένα μαρσιποφόρο που συναντάται σε τροπικά δάση της Παπούα Νέας Γουϊνέας. Λόγω της αποψίλωσης των δασών και της λαθροθηρίας, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε διάστημα 30 ετών.

Η επιστημονική ομάδα του ζωολογικού κήπου παρακολουθούσε την ανάπτυξη του νεογέννητου χάρη σε ένα ειδικό ενδοσκόπιο που τοποθέτησε στον μάρσιπο της μητέρας του λίγες εβδομάδες αφότου ήρθε στον κόσμο, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως υπογραμμίζει ο Ντέιβ Γουάιτ, η γέννηση των μαρσιποφόρων είναι από τις πλέον περίπλοκες διαδικασίες σε όλο το ζωικό βασίλειο: το νεογέννητο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ενστικτωδώς ακολουθεί ένα μονοπάτι στην κοιλιά της μητέρας μέχρι να μπει στον μάρσιπο. Όταν φθάσει εκεί, θα προσκολληθεί σε μια θηλή για να τραφεί και ύστερα από περίπου έξι μήνες – αφού μεγαλώσει αρκετά – θα ανοίξει τα μάτια και θα βγάλει το κεφάλι έξω από τον μάρσιπο για να περιεργαστεί το περιβάλλον γύρω του.

Τις επόμενες ημέρες ο μικρός δενδρολαγός αναμένεται να αφήσει πλέον τον μάρσιπο της μητέρας του και να αρχίσει να μαθαίνει τα πρώτα άλματα και το σκαρφάλωμα στα δέντρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος