Βρέστη: Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη – Τζον Κέρι με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα και πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου «Ένας Ωκεανός» που διοργανώνεται σήμερα στη Βρέστη της Γαλλίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται από ολόκληρη την ανθρωπότητα ως απόρροια της κλιματικής κρίσης, καθώς επίσης και η συμβολή της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών, αντίστοιχα, στη διαδικασία πράσινης μετάβασης και μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, την ευκαιρία να αναπτύξει την πρωτοβουλία της Κύπρου που σχετίζεται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενημερώνοντας τον κ. Kerry και για τα επόμενα βήματα που έχουν, ήδη, προγραμματιστεί και τις διεργασίες για διαμόρφωση ενός «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης», το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένες προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ιδιαίτερή του εκτίμηση για την έμπρακτη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην εν λόγω Πρωτοβουλία, στήριξη που επιβεβαιώθηκε και μέσα από τη συμμετοχή του κ. Ντέιβιντ Λίβινγκστον, Ανώτερου Συμβούλου του κ. Kέρι, στη διαδικτυακή συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη, επίσης, τον κ. Κέρι για τις προσπάθειες που έχει αναπτύξει για τρέχοντα και αναδυόμενα ζητήματα που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση των ανοικτών θαλασσών, με απώτερο σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τα ουσιώδη Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει προτείνει η Ε/κ πλευρά και για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Κέρι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος