Βραζιλία: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να σπάσει τη σιωπή του o Ζαΐρ Μπολσονάρο

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο αναμένεται να βάλει τέλος στη σιωπή του και να μιλήσει για τις προχθεσινές προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία.

Μετά από την ήττα του, στις εκλογές από τον σφοδρό αριστερό αντίπαλό του, Λούλα ντα Σίλβα, ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν έχει πει ακόμη ούτε μία λέξη δημοσίως, αλλά αναμένεται να σπάσει τη σιωπή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής ενός συμμαχικού κόμματος, ο Κλαούντιο Καγιάδο, δήλωσε ότι οι βοηθοί του Μπολσονάρου θέλουν να διαβάσει ένα κείμενο για τις εκλογές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραδεχθεί την ήττα του.

Η Βραζιλία βρίσκεται σε αναβρασμό, με τους φορτηγατζήδες που υποστηρίζουν τον Μπολσονάρο να στήνουν οδοφράγματα σε 12 πολιτείες της Βραζιλίας.

Βραζιλία: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να σπάσει τη σιωπή του o Ζαΐρ Μπολσονάρο

Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ελάχιστα εμφανιστεί από το βράδυ της Κυριακής και τηρεί απόλυτη σιωπή – μια ασυνήθιστη στάση για τον συνήθως πολυλογά ηγέτη που του αρέσει να μιλάει ζωντανά και να δημοσιεύει συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το πολιτικό του πρότυπο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο χρόνος για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος εξαντλείται, καθώς πολλοί διεθνείς ηγέτες, πολιτικοί σύμμαχοι και υποστηρικτές υψηλού προφίλ έχουν ήδη αναγνωρίσει τη νίκη του Λούλα.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών του Μπολσονάρο, Ταρσίσιο ντε Φρέιτας, ο οποίος εξελέγη κυβερνήτης της μεγαλύτερης πολιτείας της Βραζιλίας Σάο Πάολο, δήλωσε ότι τα συγχαρητήρια στον Λούλα είναι μέρος της Δημοκρατίας και ελπίζει ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα κυβερνήσει για όλους τους Βραζιλιάνους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει ακόμη καλέσει τον αντίπαλό του για να τον συγχαρεί για την ανάδειξή του σε εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας.

Πηγή: REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος