Βραζιλία: Πάνω από 5.500 οι εκτοπισμένοι εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Σε κατάσταση ανάγκης κηρύχθηκαν  περίπου 50 δήμοι στη χώρα και πάνω από 5.600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στις βραζιλιάνικες πολιτείες Μπαΐα (βορειοανατολικά) και Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά) χθες Κυριακή.

Οι περιοχές που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα βρίσκονται στον νότο της πολιτείας Μπαΐα, όπου οι εκτοπισμένοι είναι 3.740 και οι πληγέντες πάνω από 70.000, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα, έπειτα από τις βροχοπτώσεις που διήρκεσαν μια εβδομάδα πλημμυρίζοντας σπίτια, υπερχειλίζοντας ποταμούς, κόβοντας δρόμους στη μέση και καταστρέφοντας γέφυρες.

Ο κυβερνήτης στην Μπαΐα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον τριάντα δήμους, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου και αρκετοί υπουργοί του επιθεώρησαν από αέρος τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές στην Μπαΐα.

Στο βόρειο τμήμα της Μίνας Ζεράις, που γειτονεύει με την Μπαΐα, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον εκτοπισμό 1.900 και πλέον κατοίκων, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ενώ 31 δήμοι τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση έδωσε εντολή να αναπτυχθούν μονάδες του στρατού για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και να ανεγείρουν προσωρινά καταλύματα για τους εκτοπισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος