Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες – Φαβορί ο πρώην πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα, Κυριακή (19/4) στις όγδοες εκλογές που διεξάγονται στη Βουλγαρία τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 17:00 (τοπική και ώρα Ελλάδος).

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία – Εκλογές: Αναμένεται ρεκόρ προσέλευσης με κίνητρο την άρση του αδιεξόδου – Φαβορί ο φιλορώσος Ράντεφ

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος υπόσχεται να φέρει πολιτική σταθερότητα και να εξαλείψει την εκτεταμένη διαφθορά στη χώρα.

Οι εκλογές έρχονται εν μέσω πολιτικής κρίσης με αδύναμους κυβερνητικούς συνασπισμούς να μην καταφέρνουν να επιβιώσουν και την πίστη των πολιτών στις δημοκρατικές εκλογές να φθίνει.

Οι δημοσκοπήσεις της Παρασκευής έδειξαν την «Προοδευτική Βουλγαρία» του Ράντεφ να προηγείται με 35%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με ένα μήνα πριν. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα σηματοδοτήσει ένα από τα ισχυρότερα αποτελέσματα ενός μόνο κόμματος εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων είναι αυξημένο. Δημοσκόπηση της Alpha Research με έδρα τη Σόφια προβλέπει προσέλευση περίπου 60%, σχεδόν διπλάσια από το 34% που καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2024.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν την αυξανόμενη απογοήτευση με τη μακροπρόθεσμη κυριαρχία του κόμματος GERB με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περίπου 18%.

Με πληροφορίες από AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος