Aνταπόκριση Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος
Οι πρώτοι 149 Αφγανοί πρόσφυγες έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, προερχόμενοι από την Τιφλίδα.
Πρόκειται για Αφγανούς υπηκόους που εργάζονταν για διεθνείς οργανισμούς στην Καμπούλ και για μέλη των οικογενειών τους.
Αμέσως μετά την άφιξή τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία σε περιοχή έξω από τα Σκόπια.
Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων τους υποδέχτηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, πρόκειται για πρόσφυγες των οποίων οι ζωές θα διέτρεχαν κίνδυνο εάν παρέμεναν στο Αφγανιστάν.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έχει γνωστοποιήσει ότι η χώρα θα φιλοξενήσει προσωρινά συνολικά 780 Αφγανούς πρόσφυγες.
Από τις χώρες της περιοχής, εκτός της Βόρειας Μακεδονίας, Αφγανούς πρόσφυγες φιλοξενούν ακόμη η Αλβανία και το Κόσοβο.
Η Αλβανία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 275 Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ το Κόσοβο 111.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος