Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ ανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός εάν το κόμμα του χάσει την Κυριακή τις εκλογές στον Δήμο Σκοπίων

Ανταπόκριση Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί εάν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), του οποίου αυτός ηγείται, ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον μητροπολιτικό Δήμο των Σκοπίων.

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη χώρα θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ τάχθηκε κατά του ενδεχομένου πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, σημειώνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ακόμη μπροστά της θητεία 2,5 χρόνων και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, αυτή πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

Ο Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “Sitel” άφησε να εννοηθεί ότι εάν το SDSM χάσει τον Δήμο των Σκοπίων, τότε στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας θα τον διαδεχθεί κάποιος από το κόμμά του.

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη στις 17 Οκτωβρίου, το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE ήταν ο νικητής εκλέγοντας 22 δημάρχους, ενώ το SDSM εξέλεξε μόλις εννέα.

Κάλπες για τον δεύτερο γύρο θα στηθούν σε 44 δήμους της χώρας, μεταξύ άλλων και στον μητροπολιτικό Δήμο Σκοπίων, στον οποίο θα αναμετρηθούν η ανεξάρτητη υποψήφια, η οποία ωστόσο στηρίζεται ανοιχτά από το VMRO-DPMNE, Ντανέλα Άρσοφσκα και ο απερχόμενος δήμαρχος Σκοπίων και υποψήφιος του SDSM, Πέτρε Σιλέγκοφ.

Στον πρώτο γύρο, η Ντανέλα Άρσοφσκα, η οποία είναι πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας έλαβε ποσοστό 37,68%, ενώ ο Πέτρε Σιλέγκοφ συγκέντρωσε ποσοστό 34,24%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος