Βόρεια Κορέα: Τουλάχιστον έξι θάνατοι και 187.000 ασθενείς σε απομόνωση, μετά την επίσημη παραδοχή ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού

Μόλις την επομένη της επίσημης παραδοχής εντοπισμού εστίας νέου κορονοϊού στη Β. Κορέα, ανακοινώθηκε ότι έξι άνθρωποι με “πυρετό” υπέκυψαν. Ένας εξ αυτών είχε επιβεβαιωθεί απο τα εργαστήρια ότι έπασχε με Covid και συγκεκριμένα απο την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον .

Περισσότεροι από 187.800 άνθρωποι με «πυρετό» έχουν «τεθεί σε απομόνωση» και «τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες». Το  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως 18.000 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόνο την Τρίτη 10/5.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε το κέντρο διοίκησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση και την αντίδραση των αρχών, αφού κήρυξε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και διέταξε lockdown σε όλη τη χώρα. Επέκρινε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε «αδύναμο σημείο στο σύστημα πρόληψης της επιδημίας.

Η κατάσταση στη χώρα παίρνει σοβαρές διαστάσεις καθώς το σύστημα υγείας διαθέτει λιγοστούς πόρους, κάτι που επιδεινώνει το γεγονός  ότι δεν δέχεται διεθνή βοήθεια όσον αφορά τον εμβολιασμό και κρατά τα σύνορα κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ,AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος