Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς προς την Κίτρινη Θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα ένα βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς προς την Κίτρινη Θάλασσα, ανάμεσα στην Κίνα και την κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε μετά τη δήλωση που έκανε προχθές, Τρίτη, η Κιμ Γιο Τζονγκ, η ισχυρή αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν, ότι οποιαδήποτε κίνηση για να καταρριφθεί πύραυλος στη διάρκεια βορειοκορεατικής πυραυλικής δοκιμής θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε γύρω στις 6:20 μ.μ. (11:20 ώρα Ελλάδας) από τη βορειοκορεατική περιοχή του Νάμπο, ανέφερε σε δήλωσή του το επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Την Τρίτη, η Βόρεια Κορέα επέκρινε μια κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας υπογραμμίζοντας ότι αυξάνει τις εντάσεις, είχε μεταδώσει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Freedom Shield» (Ασπίδα Ελευθερίας), τα οποία θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος