Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Εάν πέσει το Μπαχμούτ, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους Ρώσους

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκιδήλωσε ότι η απώλεια του Μπαχμούτ θα ήταν πολιτική ήττα για το Κίεβο και θα επηρεάσει το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενική ήττα της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση. 

Η« απώλεια του Μπαχμούτ δεν θα σημαίνει μόνο πολιτική ήττα, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στη γενική μας ήττα. Τότε, θα υπάρξει πίεση τόσο από τον λαό, όσο και από τη διεθνή κοινότητα, για συμβιβασμό με τη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του στο «Associated Press» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβεί γιατί οι Ουκρανοί θα είναι κουρασμένοι και οποιαδήποτε ήττα σε αυτό το στάδιο της σύγκρουσης θα μπορούσε να υπονομεύσει το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων. 

«Για εμάς, αυτό είναι περισσότερο μια πολιτική παρά μια τακτική ήττα», είπε, πίνοντας τσάι στο τρένο των «Κρατικών Σιδηροδρόμων». 

«Η κοινωνία μας θα αισθάνεται κουρασμένη. Η κοινωνία μας θα με ενθαρρύνει να συμβιβαστώ μαζί τους (τη Ρωσία)», είπε ο Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι δεν έχει αισθανθεί ακόμη τέτοια πίεση. 

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι τα σχόλια του Ζελένσκι ήταν μια παραδοχή ότι η απώλεια της μάχης για το Μπαχμούτ «θα ήταν περισσότερο μια δαπανηρή πολιτική ήττα, παρά μια τακτική». 

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι όλη η επιτυχία της χώρας του οφείλεται στη διεθνή στρατιωτική υποστήριξη, ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι ανησυχεί ότι η αλλαγή των πολιτικών δυνάμεων στην Ουάσιγκτον μπορεί να επηρεάσει τον πόλεμο. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν πραγματικά ότι αν σταματήσουν να μας βοηθούν, δεν θα κερδίσουμε», είπε, μεταδίδει το πρακτορείο RT. 

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες – συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου για το 2024 – έχουν αμφισβητήσει εάν η Ουάσιγκτον πρέπει να συνεχίσει να στέλνει δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, πρότεινε επίσης ότι η υπεράσπιση της Ουκρανίας σε μια «εδαφική διαμάχη με τη Ρωσία δεν αποτελεί σημαντική προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος