Βλ. Πούτιν: Η πιθανότητα σύγκρουσης μεγαλώνει – Θριαμβολογίες για την ανταλλαγή Μπουτ – Γκράινερ

Array

Η επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της στην παγκόσμια σκηνή αυξάνει τους κινδύνους σύγκρουσης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένουν σε «ελεεινή κατάσταση». Πρόσθεσε πως η συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων στο πλαίσιο της οποίας ο Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ ανταλλάχθηκε με την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ δεν πρέπει να θεωρηθεί βήμα προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Η πιθανότητα σύγκρουσης στον κόσμο αυξάνεται και αυτό αποτελεί άμεση συνέπεια των προσπαθειών των δυτικών ελίτ να διατηρήσουν την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική κυριαρχία τους με οποιοδήποτε μέσο, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης και ομάδας πρώην σοβιετικών χωρών.

Επίσης κατηγόρησε τη Δύση ότι “εκμεταλλεύεται” την Ουκρανία και ότι χρησιμοποιεί τον λαό της  στην σύγκρουση κατά της Ρωσίας.

Tο Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων στο πλαίσιο της οποίας ο ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ ανταλλάχθηκε με την αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ δεν πρέπει να θεωρηθεί πως αποτελεί ένα βήμα προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, μετέδωσαν κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένουν σε «ελεεινή κατάσταση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δημοσιοποίησε ένα μοντάζ με τίτλο «Πάνε λοιπόν 14 χρόνια», μια αναφορά στα 14 χρόνια που έμεινε ο Μπουτ στη φυλακή.

«Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμετάσχει σε διάλογο για να περιληφθεί ο Ρώσος στην ανταλλαγή», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. «Εντούτοις η Ρωσική Ομοσπονδία συνέχισε να εργάζεται δραστήρια για να διασώσει το συμπατριώτη μας», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής του ομίλου μισθοφόρων Wagner Group, καλωσόρισε την επιστροφή του Μπουτ.

Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, διευθύντρια του κρατικά χρηματοδοτούμενου τηλεοπτικού δικτύου RT, δήλωσε πως από την ανταλλαγή βγήκε κερδισμένη τελικά η Ρωσία, επειδή η Ουάσινγκτον επέλεξε να αφήσει έναν καταδικασμένο αμερικανό κατάσκοπο φυλακισμένο στη Ρωσία.

Ο θυμός στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση του Μπουτ σχολιάζεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με την ταμπλόιντ Μοσκόφσκι Κομσομόλετς, να μεταδίδει μάλιστα ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ είναι «αναστατωμένοι» από την ανταλλαγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος