Βενεζουέλα: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο αντιπολιτευόμενος Ε. Καπρίλες 15 ημέρες πριν τις προκριματικές εκλογές

Ο πρώην κυβερνήτης Henrique Capriles ανακοίνωσε αυτή την Κυριακή ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης στις 22 Οκτωβρίου, στις οποίες θα οριστεί ο επικεφαλής του αντι-χαβισμού για τις προεδρικές εκλογές του 2024.


Σε ομιλία που μεταδόθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, εξήγησε ότι, λόγω του 15ετούς αποκλεισμού που του επιβλήθηκε από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή το 2017, θα συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές απλώς ως αγωνιστής, για να «διευκολύνει μια επιλογή που μπορεί να υλοποιήσει οταν ανταγωνίζεται στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Βάζω την υποψηφιότητά μου για τις προκριματικές εκλογές στη διοίκηση των βάσεων που με εξέλεξαν στο κόμμα μου. Συνεχίζω να αντιμετωπίζω έναν πολιτικό αποκλεισμό που με κάνει να αποφασίσω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτήν την εκλογική κούρσα», αναφέρει μια επιστολή που δημοσιεύτηκε από τον πολιτικό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του.
Ο Καπρίλες επέμεινε ότι θα στηρίξει την ψηφοφορία της 22ας Οκτωβρίου. Ελπίζει ότι η αντιπολίτευση θα παρουσιάσει «μια ισχυρή και βιώσιμη υποψηφιότητα», καθώς είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι «το 2024 θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική αλλαγή» στην εξουσία.
Ο πρώην περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα θα παραδώσει επιστολή στην Εθνική Πρωτοβάθμια Επιτροπή (CNP), που διοργανώνει τις εσωτερικές εκλογές, στην οποία θα κοινοποιήσει επίσημα την απόφαση του να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Εκτός από τον Capriles, η πρώην βουλευτής María Corina Machado – πιθανή νικήτρια των προκριματικών, σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις – και ο πρώην αναπληρωτής Freddy Superlano, αποκλείονται επίσης από το Γραφείο Ελέγχου από το να κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Ωστόσο και οι δύο παραμένουν στον αγώνα.

Ο πρώην κυβερνήτης εμφανίστηκε ως το δεύτερο φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο Machado έχει πέντε φορές μεγαλύτερη υποστήριξη, σύμφωνα με ορισμένους δημοσκόπους.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος