Βελιγράδι: Τέσσερεις τραυματίες κατά τις ένοπλες συγκρούσεις στο Χόργκος στις 24/11 – Εκατοντάδες προσαγωγές μεταναστών

Array

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην κωμόπολη Χόργκος, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, όπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις μεταναστών. Σήμερα, καθ όλη της διάρκεια της ημέρας η αστυνομία αναζητούσε μετανάστες που συμμετείχαν στις συμπλοκές ενώ ερευνήθηκαν και άτυποι καταυλισμοί κατά μήκος των συνόρων για τον εντοπισμό οπλισμού και ναρκωτικών. Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία 800 μετανάστες έχουν εκκενωθεί από την περιοχή και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας. Έγιναν επίσης και δεκάδες προσαγωγές διακινητών στην ευρύτερη περιοχή του Χόργκος αλλά και στο Βελιγράδι. Κατά την χθεσινοβραδινή συμπλοκή στο Χόργκος τραυματίστηκαν τέσσερεις μετανάστες οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Σούμποτιτσα. Οι δύο απ’ αυτούς φέρουν τραύματα από βλήματα πυροβόλου όπλου και οι άλλοι δύο από μαχαίρι.

Όπως περιγράφουν κάτοικοι του Χόργκος τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης (24/11) όταν δύο ομάδες μεταναστών «πιάστηκαν στα χέρια» σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ακολούθησαν συμπλοκές με μαχαίρια και πυροβόλα όπλα που διήρκησαν μέχρι αργά τη νύχτα. Κάμερες σε δημόσιους χώρους κατέγραψαν μετανάστες να κυκλοφορούν στους δρόμους κρατώντας καλασνίκοφ, ενώ συνεχώς ακούγονταν πυροβολισμοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράνισλαβ Γκάσιτς που επισκέφτηκε την περιοχή δήλωσε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για μετανάστες που κάνουν κατάχρηση της φιλοξενίας ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών της και θα προστατεύσει τις περιουσίες τους.

Στην περιοχή του Χόργκος, όπου καταλήγει η αποκαλούμενη βαλκανική οδός των μεταναστών, δρουν πολλά κυκλώματα διακινητών, συχνά συγκρούονται μεταξύ τους κάνοντας χρήση ακόμη και πυροβόλων όπλων αλλά για πρώτη φορά χθες βράδυ σημειώθηκαν ένοπλες συμπλοκές εντός κατοικημένης περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος