Βέλγιο: Η έκρηξη στην Πολωνία οφειλόταν στα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Array

Η έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην ανατολική Πολωνία, ήταν αποτέλεσμα της χρήσης ουκρανικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για «να αντιμετωπισθούν ρωσικοί πύραυλοι», δήλωσε σήμερα η βελγίδα υπουργός Άμυνας Λουντιβίν Ντεντοντέ. Η Ντεντοντέ έκανε λόγο για «εκρήξεις» στο πολωνικό έδαφος οι οποίες σημειώθηκαν στη διάρκεια μαζικού βομβαρδισμού της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

«Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Πολωνία, στη μεθόριο με την Ουκρανία. Σ’ αυτό το στάδιο και με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται για θραύσματα ρωσικών πυραύλων και για ουκρανικούς πυραύλους της αντιαεροπορικής άμυνας που έπεσαν στο πολωνικό έδαφος», προσθέτει η υπουργός σε ανακοίνωσή της.

«Οι αναλύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί με βεβαιότητα τόσο η προέλευση των πυρών όσο και οι στόχοι που επρόκειτο να πλήξουν αυτοί οι πύραυλοι. Με βάση τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, τίποτε δεν δείχνει ωστόσο πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση σε κάποιον ή κάποιους πολωνικούς στόχους», δήλωσε η Ντεντοντέ.

Η βελγική υπηρεσία πληροφοριών «παραμένει σε απ’ ευθείας επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε η βελγίδα υπουργός, η οποία έκανε έκκληση για σύνεση όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχει αυτό το περιστατικό.

«Στις συνθήκες αυτές, είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι όσον αφορά την αντίδρασή μας. Το Βέλγιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, τον στρατό της και τον πληθυσμό της. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να καλούμε σε αποκλιμάκωση και για τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος