Β. Ζελένσκι: Πρόσκληση στον Ίλον Μάσκ να επισκεφτεί την Ουκρανία – Επικριτικός για την ειρηνευτική πρόταση του δισεκατομμυριούχου

Array

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymιr Zelensky επέκρινε την Τετάρτη το αμφιλεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Elon Musk για τον τερματισμό της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, καλώντας τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να έρθει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Έλον Μασκ πυροδότησε διαμάχη στο Twitter τον Οκτώβριο με ένα προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πρότεινε συγκεκριμένα να παραμείνει η χερσόνησος της Κριμαίας αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας, αλλά και τη διοργάνωση νέων δημοψηφισμάτων υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ στις ουκρανικές περιοχές που προσαρτήθηκαν από τους Ρώσους, καθώς και το καθεστώς ουδέτερης χώρας για την Ουκρανία.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι New York Times, ο πρόεδρος Ζελένσκι φάνηκε να κοροϊδεύει την πρόταση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, λέγοντας ότι πρέπει να έρθει στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι είτε κάποιος έχει επιρροή πάνω του είτε βγάζει τα συμπεράσματά του», είπε ο Ζελένσκι σε μια τηλεδιάσκεψη με την ευκαιρία των DealBook New York Times.

«Αν θέλετε να καταλάβετε τι έχει κάνει η Ρωσία εδώ, ελάτε στην Ουκρανία να δείτε τα πάντα μόνοι σας», είπε ο Ζελένσκι. «Και μετά θα μου πείτε πώς να τελειώσω αυτόν τον πόλεμο, ποιος τον ξεκίνησε και πότε μπορεί να τελειώσει».

Τον Οκτώβριο, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter για να επιτρέψει στους περισσότερους από 100 εκατομμύρια οπαδούς του να ψηφίσουν για το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο.

Ο Volodymyr Zelensky απάντησε με τη δική του δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας: “Ποιο @elonmusk σας αρέσει περισσότερο;” με τις επιλογές «Αυτός που υποστηρίζει την Ουκρανία» και «Αυτός που υποστηρίζει τη Ρωσία».

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος