Β. Βολοντίν: Η κατάσταση στην Μπούκα είναι μια πρόκληση με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, εκτίμησε ότι τα γεγονότα στην ουκρανική πόλη Μπούκα αποτελούν πρόκληση με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας.

«Η κατάσταση στην Μπούκα είναι μια πρόκληση με στόχο την απαξίωση της Ρωσίας. Αυτό που συνέβη ήταν στημένο. Το έργο προορίζεται για το δυτικό κοινό», έγραψε ο Βολοντίν στο Telegram, αναφέρει το Tanjug.

Εκτίμησε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν χρειάζονται έρευνα και ότι οι ένοχοι έχουν ήδη κατονομαστεί. «Αυτό είναι κάτι που το λέμε. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόνο ψέματα», πρόσθεσε ο Βολοντίν, αναφέρει το RIA Novosti.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία ζήτησε δύο φορές έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά η Μεγάλη Βρετανία εμπόδισε τη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν πλάνα με 20 πτώματα να κείτονται στο δρόμο της πόλης Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων, ενώ η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες.

Το υπουργείο αναφέρει ότι ενώ η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, κανένας ντόπιος δεν σκοτώθηκε από τις βίαιες ενέργειες και υπενθύμισε ότι όλες οι ρωσικές μονάδες εγκατέλειψαν εντελώς την Μπούκα στις 30 Μαρτίου.

Πηγή: Politika.rs 5.4.2022

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος