Τζούλιαν Σαντς: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του – Τι έδειξε το στίγμα του κινητού του

Array

Καθώς η αναζήτηση του αγνοούμενου Βρετανού ηθοποιού Τζούλιαν Σαντς συνεχίζεται, αστέρες όπως ο Μάθιου Μοντίν και ο Τζον Κράιερ έχουν αναρτήσει μηνύματα ελπίδας ότι θα βρεθεί ζωντανός.

Ο 65χρονος Σαντς δηλώθηκε ως αγνοούμενος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή Baldy Bowl των βουνών San Gabriel γύρω στις 19:30 τοπική ώρα στις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι έρευνες των τοπικών αρχών συνεχίζονται με “ελικόπτερο και drones όταν το επιτρέπει ο καιρός“.

Έως την Παρασκευή τα επίγεια συνεργεία εξακολουθούσαν να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τις έρευνες για τον Σαντς λόγω του κινδύνου χιονοστιβάδων στην περιοχή. Η αναζήτηση έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τη θέση του μέσω του στίγματος του κινητού του.

Δεν έχει υπάρξει καμία νέα ενημέρωση ή πληροφορία από μάρτυρες σχετικά με το πού βρίσκεται και από τότε“, δήλωσε την Παρασκευή στο BBC η Γκλόρια Χουέρτα, υπεύθυνη ενημέρωσης του τμήματος του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο. “Η εναέρια έρευνα συνεχίζεται, αλλά δεν μπορέσαμε ακόμη να συνεχίσουμε την επίγεια έρευνα λόγω των παγωμένων συνθηκών και της απειλής χιονοστιβάδων“, δήλωσε η Χουέρτα.

Ο Κράιερ έγραψε στο Twitter: “Ελπίζω αυτό θα αποδειχθεί ότι είναι απλώς άλλη μία από τις περιπέτειές του. Λυπάμαι τόσο πολύ για την οικογένεια και τους φίλους του που το περνούν αυτό“.

Ο Μοντίν έγραψε επίσης το Twitter: “Ο Σαντς είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας και φίλος για πάρα πολλούς. Μια ευγενική ψυχή. Κρατήστε τα κεριά αναμμένα για την ασφαλή επιστροφή του από το βουνό που αγαπάει“.

Ο καιρός είναι σήμερα γύρω στους 3°C (38°F) στο Mount Baldy. Υπάρχει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους στη νοτιοδυτική Καλιφόρνια, με τις επίσημες οδηγίες να αναφέρουν: “Οι καταστροφικοί άνεμοι μπορεί να ρίξουν δέντρα και γραμμές ρεύματος. Πιθανές είναι οι διακοπές ρεύματος. Οι μετακινήσεις θα είναι δύσκολες“.

Την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του τμήματος του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο δήλωσε: “Στις 15 Ιανουαρίου 2023, οι τηλεφωνικές κλήσεις έδειξαν ότι ο Σαντς κατευθυνόταν προς την περιοχή Mount Baldy. Επιχειρήθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αλλά ήταν ανεπιτυχείς, λόγω της έλλειψης υπηρεσίας. Ένα καθυστερημένο ping μέσω του λειτουργικού συστήματος του Apple iPhone του Σαντς, από τις 14 Ιανουαρίου 2023, παρείχε μια πιθανή τοποθεσία σε ένα από τα μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του Mount Baldy. Η περιοχή αυτή ελέγχθηκε από επίγειους ερευνητές και από ελικόπτερο“.

Πρόσθεσαν: “Οι επίγειοι και εναέριοι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν στην περιοχή αυτή κανένα στοιχείο που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του. Λόγω των κινδύνων χιονοστιβάδας και των συνθηκών του μονοπατιού, τα επίγεια συνεργεία αποσύρθηκαν από το βουνό το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται με ελικόπτερο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν το επιτρέπει ο καιρός. Θα προγραμματιστούν πρόσθετες επίγειες έρευνες όταν βελτιωθεί ο καιρός“.

Η αστυνομία ανέκτησε σημαντικά δεδομένα του τηλεφώνου, τα οποία έδειξαν ότι ο ηθοποιός ήταν ακόμα εν κινήσει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου – αλλά δεν μπόρεσε να λάβει κανένα σήμα από τότε, λόγω της εξάντλησης της μπαταρίας του. Την περασμένη Πέμπτη, η οικογένεια του Τζούλιαν ρυμούλκησε το αυτοκίνητό του από ένα πάρκινγκ όπου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος