Twitter: Κλείδωσε η συμφωνία εξαγοράς του για 44 δισ. από τον Έλον Μασκ

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε σε προσφορά εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε ως ο καταλληλότερος για να «ξεκλειδώσει τις εξαιρετικές δυνατότητες» της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο Μασκ.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots (ψεύτικων λογαριασμών)  και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.

O Μασκ έχει προτείνει μια σειρά αλλαγών από τη χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου, με αποτέλεσμα να αποσπά πανηγυρικά σχόλια από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι ανυπομονούν να αρθεί η απαγόρευση αναρτήσεων στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ωστόσο ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter και ότι θα ανοίξει επισήμως λογαριασμό στη δική του εταιρεία Truth Social.

«Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter επειδή θα κάνει βελτιώσεις και είναι καλός άνθρωπος, αλλά εγώ θα μείνω στο Truth», είπε στο Fox News.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Twitter Inc, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».

Η εταιρεία Twitter αρχικά απέρριψε την προσφορά του κ. Μασκ, αλλά τώρα θα ζητήσει από τους μετόχους να ψηφίσουν για να εγκρίνουν τη συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 273,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την οποία διευθύνει. Επίσης ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc αναστέλλεται, εν αναμονή εξελίξεων ανακοινώσεων, έγινε νωρίτερα γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Πηγή:BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος