Podcast: Μασκ όπως… Τραμπ – Το power – game με το Twitter – Που θα βρει τα 43 δισεκατομμύρια για την εξαγορά;

Πού θα βρει 43 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το 100% της δημοφιλούς πλατφόρμας social media Twitter ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ; Απάντηση στο ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

Μήπως είναι ένας εκβιασμός, παρά μια πραγματική πρόθεση αγοράς; Μήπως είναι ένα power game που ξεκίνησε ο πλουσιότερος άνθρωπος πάνω στη Γη;  Να σημειωθεί ότι για να αποκτήσει το 9,2% του Twitter, ο Έλον Μασκ ξόδεψε 3  δισεκατομμύρια δολάρια, και τώρα προσφέρει 54,20 δολάρια για την αγορά κάθε μετοχής. Το συγκεκριμένο τίμημα είναι 38% μεγαλύτερο από το σημείο στο οποίο βρισκόταν η μετοχή πριν ανακοινώσει την αγορά του πρώτου πακέτου 9,2%, αλλά είναι παρακάτω από την υψηλότερη τιμή που έχει φτάσει η μετοχή του Twitter, στα 77 δολάρια το «κομμάτι».

Για να μπορέσει, όμως,  να δώσει 43 δισεκατομμύρια θα πρέπει να πουλήσει μετοχές της Tesla, οι οποίες θα καταρρακωθούν εάν ξεφορτωθεί ένα τέτοιο «πακέτο». Γιατί αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν σε ρευστό, αλλά είναι δεσμευμένα σε επενδύσεις.

Είναι ένα power-game και μένει να φανεί εάν στο τέλος βγει νικητής ο Μασκ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει πρώτα να υπάρξει ομόφωνη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter. Αν το ΔΣ δεν δεχθεί την προσφορά της επιθετικής εξαγοράς, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρακωθεί η μετοχή του twitter.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως όλα αυτά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που τα έχουμε ως «Θεούς» και νομίζουμε ότι είναι «πυλώνες της Δημοκρατίας» υπάρχουν για να βγαίνουμε εμείς και να λέμε την άποψή μας, είναι εταιρείες, με μετοχές, με CEO και με διοικητικά συμβούλια. Το δεύτερο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο Μάσκ έχει κάνει μια ολόκληρη μεθόδευση, καθώς αρχικά γκρίνιαζε επειδή δεν τον άφηναν να μιλήσει για την Tesla και να γράφει ό,τι θέλει. Στη συνέχεια ανέβασε διάφορα αντιεμβολιαστικά σχόλια και γκρίνιαζε που του τα κατέβαζαν. Μετά είπε ότι θα κάνει δικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Με λίγα λόγια, επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με τον τρόπο που ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ χειρίζεται το Twitter. Και αυτό έχει ξεσηκώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που δεν θέλει τον Μάσκ επικεφαλής του Twitter.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος