Τριπλό εναέριο «μπλόκο» στον Σ. Λαβρόφ – Οργή από τη Μόσχα

Την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία.

Η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στο αεροσκάφος του Σ. Λαβρόφ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε λόγο για μια ενέργεια δίχως προηγούμενο, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την καταδίκασε ως εχθρική ενέργεια. Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στα μέτωπα της Ουκρανίας, δραματική είναι πλέον η κατάσταση στο Σεβεροντονέτσκ, όπου οι οδομαχίες είναι σκληρές. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν έδαφος.

Στη δίδυμη πόλη Λισιχάνσκ βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συνάντησε στρατιώτες και επανέλαβε την ανάγκη να αποστέλλονται συνεχώς νέα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Μετά τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν για ισχυρότερα χτυπήματα στην Ουκρανία, αν σταλούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι αποστέλλει νέα πυραυλικά συστήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος