Τράβις Σκοτ: Οι επεισοδιακές συναυλίες, η υποκίνηση πλήθους και η σύλληψή του το 2017

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον υποστηρίζει ότι ο Τράβις Σκοτ θα έπρεπε να ολοκληρώσει τη συναυλία του, το βράδυ της Παρασκευής, με το που αντιλήφθηκε τι ακριβώς γινόταν στο κοινό την πρώτη νύχτα του τρίτου φεστιβάλ Astroworld, όπου οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του NBC το πρωί της Τρίτης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σάμουελ Πένια είπε: «Ο καλλιτέχνης είναι υπεύθυνος για το πλήθος. Κατά την άποψή μου – και αυτή είναι η γνώμη μου, επειδή όλα θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας – ο καλλιτέχνης, αν παρατηρήσει ότι συμβαίνει κάτι, σίγουρα πρέπει να σταματήσει αυτή την παράσταση, να ανάψει τα φώτα και να πει, “Γεια, δεν θα συνεχίσουμε μέχρι να επιλυθεί αυτό το θέμα

Τα σχόλια του αρχηγού της Πυροσβεστικής έρχονται μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Σκοτ ​​έχει βρεθεί ένοχος δύο φορές για υποκίνηση χάους στα σόου του, συμπεριλαμβανομένης μιας συναυλίας στο Αρκάνσας όπου ένας αξιωματικός είπε ότι «έχασε το μέτρημα» όσων έπρεπε να βοηθήσει να βγουν σώοι, σύμφωνα με αστυνομική έκθεση που ελήφθη. Σχετικά με το σόου της Παρασκευής όμως ο Πένια εξήγησε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Σκοτ για υποκίνηση του πλήθους. «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Δεν είμαι σε θέση να πω ότι είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε», είπε.

Τράβις Σκοτ: Οι επεισοδιακές συναυλίες, η υποκίνηση πλήθους και η σύλληψή του το 2017

Μετά από μια παράσταση στο φεστιβάλ Lollapalooza του Σικάγο τον Αύγουστο του 2015, ο Σκοτ δήλωσε ένοχος για απερίσκεπτη συμπεριφορά αφού οι θαυμαστές του πήδηξαν ένα φράγμα ασφαλείας. Οι τοπικές ειδήσεις αναφέρουν ότι ο 29χρονος ράπερ τράπηκε σε φυγή από το σημείο, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης είπε τότε: «Ο ερμηνευτής έπαιξε ένα τραγούδι και μετά άρχισε να λέει στους θαυμαστές να περάσουν από τα οδοφράγματα. Λόγω της γρήγορης ανταπόκρισης της ασφάλειας, η κατάσταση αποκαταστάθηκε άμεσα και δεν τραυματίστηκε κανένας οπαδός».

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το σόου του στις 13 Μαΐου 2017 στο Ρότζερ του Αρκάνσας, για το οποίο ο Σκοτ ​​αργότερα ομολόγησε την ενοχή του για απαράδεκτη συμπεριφορά, αφού ενθάρρυνε τους θαυμαστές να ορμήσουν στη σκηνή και να παρακάμψουν την ασφάλεια στο Walmart Arkansas Music Pavilion. Περίπου δύο χιλιάδες άτομα όρμησαν τότε στη σκηνή σύμφωνα με τον υπολοχαγό Ντέιβιντ Τζοουνς, ο οποίος εργαζόταν τότε στην ασφάλεια για την εν λόγω συναυλία.

«Αφού συνέβη αυτό, κατέβηκα για να βοηθήσω τους άλλους αξιωματικούς και την ασφάλεια. Βοήθησα αρκετούς τραυματίες να βγουν, ενώ ένα κορίτσι μεταφέρθηκε αναίσθητο. Την κουβαλήσαμε πίσω από τις πύλες ασφαλείας και την ξαπλώσαμε στο έδαφος και μετά εμφάνισε σπασμούς. Έπρεπε να καλέσω ασθενοφόρο για να τη βοηθήσει. Έχασα το μέτρημα του αριθμού των ανθρώπων που έπρεπε να βοηθήσω να βγουν από το χάος που επικρατούσε. Τα περισσότερα ήταν κορίτσια εμφανώς αναστατωμένα, που έκλαιγαν, παραπονιούνταν ότι είχαν χτυπηθεί ή παγιδευτεί στα φράγματα ασφαλείας» τόνισε.

Ο υπολοχαγός Τζόουνς μέτρησε περίπου 17 θεατές που έπρεπε να μεταφερθούν για τις πρώτες βοήθειες σε ειδικό χώρο, αν και ο τελικός αριθμός είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος.

Αφού ο Σκοτ ​​έφυγε από τη σκηνή, αρνήθηκε ότι υποκίνησε το πλήθος. Του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπέντον. Τελικά πλήρωσε πρόστιμο 7.465 δολάρια.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος