Τραμπ μετά την ιρανική επίθεση στην Ιορδανία: «Θα τους συντρίψουμε»

Νέες απειλές προς την Τεχεράνηεξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δεσμεύτηκε ότι θα ⁠χτυπήσει ​πολύ σκληρά ​​το Ιράν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ‌ότι είχε ‌αναχαιτίσει ‌πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν ‌από από την Τεχεράνη προς τις αμερικανικές ‌δυνάμεις στην Ιορδανία, ​σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ​στο Fox News.

«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά. Θα φάνε ξύλο», ανέφερε ο ανταποκριτής του Fox, παραθέτοντας τα λόγια του Τραμπ, και πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε βρισιές για να τονίσει το μήνυμά του: «Θα τους κάνουμε σκόνη».

Η τηλεφωνική συνέντευξη δεν μεταδόθηκε, αλλά ένας δημοσιογράφος του Fox συνόψισε την απάντηση του Τραμπ.

Ιρανικοί βαλλιστικοί πυραύλοι κατά αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Ιορδανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που επικαλείται ο δημοσιογράφος του Axios, Μπάρακ Ράβιντ. οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία έπληξαν ιρανικούς στόχους στο Ιράκ

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον ομάδων που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν και τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι δρούσαν υπό τις εντολές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά και σαουδαραβικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πολλαπλές εγκαταστάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης και αποθήκευσης όπλων τρομοκρατών σε ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Ιράκ, ως απάντηση σε περισσότερες από 30 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που, όπως υποστηρίζει η CENTCOM, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες με στόχο αμερικανικές δυνάμεις και ενεργειακές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Η αμερικανική πλευρά ανέφερε ότι οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της «δεν είχαν επιτυχία», ενώ υποστήριξε ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2026 σημειώθηκαν περισσότερες από 600 απόπειρες επιθέσεων κατά Αμερικανών πολιτών και εγκαταστάσεων στο Ιράκ από φιλοϊρανικές ένοπλες οργανώσεις.

Η CENTCOM προειδοποίησε ότι οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης και οι σύμμαχες ένοπλες ομάδες τους πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις, διαφορετικά θα υπάρξει περαιτέρω αμερικανική στρατιωτική αντίδραση.

Πηγή: Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος