Τραμπ: Θα περιμένουμε μερικές ημέρες για την απάντηση του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη (20/05) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να περιμένουν μερικές ημέρες για την «σωστή απάντηση» από το Ιράν.

Προηγουμένως δήλωσε ότι ο ναυτικός και ο αεροπορικός στόλος του Ιράν έχουν καταστραφεί και το μόνο ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν το έργο ή αν το Ιράν θα υπογράψει τη συμφωνία.

«Όλα έχουν εξαφανιστεί. Το ναυτικό τους έχει εξαφανιστεί. Η αεροπορία τους έχει εξαφανιστεί. Σχεδόν τα πάντα. Το μόνο ερώτημα είναι, θα πάμε να το τελειώσουμε; Θα υπογράψουν ένα έγγραφο; Ας δούμε τι θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης στην Ακαδημία Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε αν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο για να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν, ο Τραμπ άρχισε να απαριθμεί τη διάρκεια άλλων πολέμων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Αφγανιστάν και το Βιετνάμ.

«Είμαι εδώ τρεις μήνες και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου υπήρξε κατάπαυση του πυρός», είπε. «Θα δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτό. Δεν βιάζομαι». Συνέχισε ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ «έχουν ουσιαστικά καταλάβει» το Ιράν.

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα κάνει ό,τι θέλω εγώ. Είναι ένας πολύ, πολύ καλός άνθρωπος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους σε μια αεροπορική βάση στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον. «Είναι πρωθυπουργός σε καιρό πολέμου και απλά δεν νομίζω ότι θα του φερθούν καλά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Επίσης, αστειεύτηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός στο Ισραήλ. «Αυτή τη στιγμή έχω 99% στο Ισραήλ. Θα μπορούσα να θέσω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός», είπε ο Τραμπ. «Οπότε ίσως αφού το κάνω αυτό, θα πάω στο Ισραήλ και θα θέσω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός. Έκανα μια δημοσκόπηση σήμερα το πρωί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος